Rendement

Warmtepompen worden genoemd als het meest efficiƫnte verwarmingssysteem op de markt. Ook door de verschillende overheden is dit erkend, gezien het feit dat een aantal overheden een premie voor warmtepompen voorzien. Dit is niet zonder reden.

Het rendement van een warmtepomp is erg groot, en dat is te wijten aan de belangrijkste eigenschap van de pomp: Het is namelijk zo dat een warmtepomp met een bepaalde hoeveelheid energie, een grotere hoeveelheid warmteenergie kan genereren. Dit is dus duidelijk uitermate efficiƫnt.

Om het rendement van een warmtepomp wat te verduidelijken geven we graag volgend voorbeeld. Stel dat u traditioneel CV systeem hebt. Dan betaalt u 1 euro aan elektriciteit of gas voor 1 euro waard aan verwarming. Bij warmtepompen betaalt u 1 euro voor 3.5 euro waard aan verwarming, gezien het hoge rendement van de warmtepomp!

Het rendement van warmtepompen wordt nog verhoogd door het feit dat de warmtepompen ontworpen zijn om met zo weinig mogelijk energie (elektriciteit in de meeste gevallen) een zo groot mogelijke warmte te genereren.